top of page

Kontrapunkt, sjukhus och höst uppdatering!

Uppdaterat: 6 okt.

För er som följt mig ett tag så kanske ni har undrat varför kalendern varit dåligt uppdaterad på sistone. Efter många fina sommarkonserter och lite semester började jag få väldigt ont i magen, det blev en del undersökningar gjorda men innan jag hann få ordentlig vård fick jag åka in akut då smärtan blev för svår att hantera. Det var en inflammation som gjorde att jag behövde stark antibiotika och jag blev därför inlagd i en vecka tills mina värden stabiliserat sig...Lite dramatiskt och en del oro men som tur är har allt gått bra och nu mår jag mycket bättre, all smärta är borta och jag kan sjunga som vanligt igen :)


Samma vecka som jag låg på sjukhuset var det även inspelning av tv-programmet Kontrapunkt! Jag hade förberett mig och sett väldigt mycket framemot att medverka så jag gav mig sjutton på att klara det oavsett, så länge jag bara klarade av att sitta upprätt! Med lite smärtstillande i bagaget och antibiotika påfyllning fick jag permission från sjukhuset och åkte taxi mellan Sahlgrenska och Tv-huset i några dagar. Det var vansinnigt roligt att vara med och tävla men galet svårt, tack och lov för mina lagkamrater, vi var ett riktigt bra team och det ska bli så roligt att se programmen som börjar sändas den 9e oktober på SVT, de kommer även finnas tillgängliga på SVT Play.


Jag har vilat en hel del men också varit med om två fina tillställningar, en välgörenhets konsert för Ukraina arrangerad av Rotary i Tibro som lyckades samla in över 500 000 kr, fantastiskt att få medverka till detta! Tillsammans med Elisa, Maja Mellring, Björn Berling, Anastasia Bilenko, Karsten Thurfjell och bandet Showkanalen som leddes av Tommie Pettersson gjorde vi vårt allra bästa för att konserten skulle bli en upplevelse för alla de som kom till vackra Beatebergs kyrka och fyllde den till bredden. Alla volontärer såg till att vi togs väl om hand om och det är också de som gjort det största jobbet med att samla in pengar och förbereda för själva konserten. Tack för ert engagemang!


Och sedan i förra veckan åkte jag till Stockholm för att medverka vid den sekulära ceremonin inför Riksdagens öppnande anordnat av Humanisterna. Tillsammans med musikerna David Härenstam och Samuel Skönberg framförde jag två sånger med fokus på civilkurage. Det kändes självklart för mig att lyfta "Kvinna, liv, frihet" protesterna i Iran och alla dessa modiga människor som ger sig ut trots fara för sina liv. Även Anna Urombi, general sekreterare för Raoul Wallenbergs stiftelse och två av deras pristagare, Lamija Iman Muharemovic och Hanna Gerdes, samt professor Stefan Jonsson medverkade. Civilkurage i olika former samt en påminnelse om dess betydelse i det lilla och stora. Länge leve demokratin! Tack till Humanisterna för detta fina arrangemang!


Nu laddar jag inför hösten och allt roligt som väntar! Nu närmast blir det en Tranströmer konsert i Domkyrkan, sedan en liten miniturné med Göteborgs Liederkollektiv och vårt franska/svenska program med mycket poesi, PROMS, flera välgörenhets konserter och lite annat smått och gott. Kolla in kalendern för att se vart, när och hur! https://www.negarzarassi.com/upcoming


Och så finns det två datum som ni gärna får anteckna i kalendern redan nu, julkonsert med David Carbe den 4e dec i Göteborg, tillsammmans med Masthuggets kammarkör under ledning av Berit Palmgren, kommer bli underbart! https://nortic.se/ticket/event/61591

Och så den 22e feb blir det en speciell kväll, kan inte avslöja vad det är ännu...men snart så! Biljetter släpps inom kort :)


Och för er som missat så var jag faktiskt med i Allers nr. 35, en jättefin artikel skriven av Christina Wendel, här är en länk: https://www.zinio.com/se/article/allers/nr-35-2024-i629622/den-manskliga-rosten-kan-na-langt-in-a1


Ha det bäst!


















0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page