Golis systrar!

Här kommer lite info om pjäsen ”Golis systrar” som jag medverkar i tillsammans med Anna Carin Henricsson, Persin Abdulrahman och Sonia Kamrani. Regi Nasrin Pakkho

Läsning:

Golis systrar – ny dramatik med nytt fokus

 
Datum: Måndag 21 maj
Tid: 15:00 till 16:30 samt 19.00-20.30
Plats: Masthuggsteatern
Ort: Göteborg
 

Om Golis systrar, av Nasrin Pakkho & Mina Azarian

Golis systrar handlar om fyra kvinnor, ursprungligen från Iran, som tillbringar den sista natten i de nyss avlidna föräldrarnas hus. Huset och de flesta möblerna är sålda. Den yngsta systern Goli har en svår funktionsnedsättning och arbetar inte, Katti är socionom, Mari är skådespelerska och Annahita är byråkrat. Alla, utom Goli, lever ett etablerat liv i det svenska samhället men deras historier förföljer dem. Mellan systrarna finns kärlek, men också spänningar som kommer till ytan genom de samtal som kommer upp om föräldrarna och de val de gjorde i sina liv samt hur det påverkat systrarnas liv.
Ny dramatik har ofta svårt att ta eller få plats. Denna gång handlar det om en ny pjäs med ett nytt fokus, det är så nära och inte alls främmande. Utövare arbetar hela tiden för att bredda sin målgrupp och för de med offentliga medel i botten är det en del av uppdraget att arbeta med både breddning och mångfald. För att nya åskådare ska ta ett första steg in på en institution krävs att det finns en möjlighet att känna igen sig. Pjäsen ”Golis systrar” öppnar upp på många sätt.
 

Är du intresserad?

Platserna är begränsade. Är du intresserad av en plats kontakta Stephan Holmström, konsulent interkulturella frågor på Kultur i Väst.
E-post: stephan.holmstrom@kulturivast.se
Mobil: 0702- 40 35 02

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s