Att vilja något men samtidigt ha tålamod

Idag har varit en dag när jag funderat över hur det faktiskt kom sig att jag ville bli operasångerska, och om jag hade följt min dröm om jag visste hur mycket jobb som ligger bakom en framgångsrik sångarkarriär. Jag vet ju att jag verkligen gör det jag älskar och jag kan inte se mig själv göra något annat, men ibland slår det mig att det kanske hade varit skönt att ha ett jobb dit man gick och sen var det klart kl. 17.30. Typ. Just nu känns det som att jag går omkring och jobbar och jobbar, samtidigt som jag har en känsla av att vänta. Någon sångare/människa som känner igen sig??

Ivilket fall känns det bra att ha kommit igång med instuderingen av rollerna som jag tänkt ut, det är kul att ha ett slutmål för en gångs skull, att fakiskt se till helheten och inte bara en aria som kanske ska användas på provsjungning.

Till helgen åker jag till Loka Brunn och gästar Oskar Bly på hans konsert, vi ska nog göra hela första scenen ur La Bohème mellan Mimi och Rodolfo, vilket ska bli riktigt kul! 🙂

4 tankar om “Att vilja något men samtidigt ha tålamod

  1. De första meningarna, som du har skrivit, känner jag igen. De var samma meningar som jag flera gånger upprepade innan du började operan. Men du ville inte höra något annat än du ville höra! Så är det nästan för alla unga! Nu upprepar jag aldrig samma meningar. Det är försenat för sådant snack, eftersom nu gäller det en nyfödd operastjärna. Nu gäller det bara att köra hårt, precis som din 51 åriga morbror gör under sitt maraton lopp. Ge aldrig upp kampen för lyckan, mitt hjärta! Så är det!

  2. Det är egentligen aldrig slutmålet som är det roliga, utan vägen dit! Därför är det viktigt att ha roligt på vägen, och hur kan man ha roligare om man inte följer sina drömmars mål? Du har valt en karriär där konkurrensen är blodigt hård, så därför jämför jag dig med en sportstjärna, och även om du inte tjänar dem pengarna (ännu) som dessa, så handlar det inte om det ekonomiska i slutändan utan få göra något man faktiskt älskar dag ut och dag in – hade du haft ett vanligt jobb och slutat 17:00, vem säger att det hade varit roligt – jag har jobbat sen jag var 16år med alla skitjobb som finns, och jag kan inte påstå att jag är lycklig med det, eller fått mer pengar än någon annan – och jag är tvungen att göra sånt som jag inte vill göra i längden – Så njut, ha kul och sjung Negar!

    Mvh: Timo

    • Tack för ett innehållsrikt svar. Du har rätt! Det är svårt att vara medveten om det ibland bara. Erik (min man) säger också precis samma sak, att det är vägen till målet som är själva grejen…Själv är jag bara så upptagen med att utveckla företaget, bli bättre, marknadsföra, lära mig språk mm att det är svårt att se det ur ett annat perspektiv 😉 Fast en dag som denna känns det helt ok! Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s