Romeo och Julia

En av mina absoluta favorit arior som jag lyssnade på mycket när jag precis hade börjat sjunga var Julias aria ” Eccomi in lieta vesta…Oh quante volte” från operan ”I Capuleti e Montecchi ”av Bellini. Jag tyckte att den var så otroligt vacker och jag drömde om att kunna sjunga den en dag. Igår kom denna dag! Och det kändes bra, den var inte så svår som jag trodde att den skulle vara och det kändes ljuvligt att få sjunga den själv. Musiken är så vemodigt vacker och samtidigt ganska enkel och avskalad. Här är en version med Angela Gheorghiu som jag lyssnade på i min freestyle med vanliga kassetband, inspelad från en låne skiva från bibilioteket för ca 9 år sedan…

http://youtu.be/k9KpQpoc_H4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s